Skillnader mellan olika rapporter

Det finns två kategorier av rapporter i Octany. 

1. Utbetalningsrapporter/Bokföringsrapporter

Den första varje månad skapar Octany rapporter från föregående månad. Dessa rapporter innehåller vilka summor som överförts till ert konto under månaden för respektive produkt och betalsätt.

Kort via Stripe

Vanligtvis får ni en utbetalning per månad via Stripe. En utbetalning från Stripe 1 juni innehåller oftast betalningar gjorda mellan 28 april - 28 maj då det tar 3 arbetsdagar från att en betalning görs till att den blir tillgänglig att överföras till ert konto.

Det framgår i rapporten vilka betalningar som avses och vilka datum dessa har gjorts. Summan av intäkterna i rapporten kommer att motsvara summan som betalats ut till ert bankkonto. 

Autogiro via Trustly

Vanligtvis får ni en utbetalning per månad från Trustly. Den rapport Octany skapar redovisar all aktivitet på Trustly-kontot under månaden. Så om ni har fått en utbetalning 27 juni kommer rapporten för juli att visa alla intäkter, avgifter samt utbetalningen som gjorts under juni.

Swish

Swish-betalningar som görs kommer in direkt på ert bankkonto. Rapporten som Octany skapar redovisar alla inbetalningar från Swish som gjorts under aktuell månad.


2. Intäktsrapporter

Varje betalning syns i intäktsrapporten så fort betalningen påbörjas. Det kan sedan visa sig att ett Autogiro-mandat saknas eller att kortet inte gick att debitera. Då visas betalningen i rapporten med status misslyckad. En betalning som görs 30 juni med kort och får status betald 30 juni, däremot kan det dröja ända till 1 augusti innan den når ert bankkonto.

Skulle en betalning misslyckats p.g.a att ett kort inte fungerar kommer Octany automatiskt att skicka en påminnelse att uppdatera kortuppgifterna. Så en betalning som påbörjas 8 augusti men först kan genomföras den 20 augusti kommer fortfarande stå som intäkt den 8 augusti i rapporten. Precis på samma sätt som när någon är sen med att betala en faktura.

Svarade detta på din fråga? Tack för din feedback Det var ett problem att skicka din feedback

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss