Dragningsdatum

Flexibelt dragningsdatum

När en ny prenumeration skapas i Octany debiteras den direkt, och sedan samma dag nästa period. För en produkt som debiteras månadsvis kommer då en betalning genomförs 30 november att nästa gång debiteras 30 december. Då februari bara har 28 dagar kommer sedan prenumerationen att förnyas 28 februari och därefter 28 mars.

Vi rekommenderar att använda flexibla datum, men om ni behöver debitera alla prenumerationer en specifik dag varje månad kan ni använda "Bestäm dragningsdatum" för en produkt. När ni skapar produkten har ni möjlighet att välja en fast dag då debiteringen ska göras. 

Undantag: Autogiro

När en person väljer att betala med Autogiro tar det ett par dagar innan kundens bank godkänner medgivandet. Det gör att första debiteringen blir ett par dagar sen. Vanligtvis genomförs första debiteringen efter ca 7 bankdagar 

Bestämt dragningsdatum

Låt oss säga att vi har en produkt som förnyas månadsvis och att vi satt ett bestämt dragningsdatum till dag 26. När en prenumeration skapas t.ex. 15 april kommer systemet att avvakta och först debitera kunden 26 april och därefter 26 maj.  De som blir månadsgivare precis innan den 26e, t.ex. den 25e kommer debiteras. Däremot kan den första debiteringen komma ett par dagar sent, då det tar lite tid innan banken godkänner mandatet.


Undantag: kort

När en betalning genomförs med kort måste vi debitera kortet direkt. De nuvarande säkerhetsrutinerna från kortutgivare och banker kräver att vi debiterar kortet och att det godkänns med en annan faktor vid köpet (t.ex. Mobilt BankID). När en prenumeration skapas t.ex. 15 april debiterar vi direkt och därefter 26 maj.

Undantag: Swish

När en betalning genomförs med Swish kommer en Swish-betalning att genomföras direkt. När en prenumeration skapas t.ex. 15 april debiterar vi direkt och därefter 26 maj.

Undantag: Autogiro

Förnyelsedatumet för ett Autogiro måste ske senast 7 dagar före nästa debitering.

Anledningen till det är att vi skapar upp underlag/fakturor 7 dagar innan debiteringen. Så om det är mindre än 7 dagar till nästa debitering påverkar inte en eventuell ändring av förenysledatumet i Octany.

Svarade detta på din fråga? Tack för din feedback Det var ett problem att skicka din feedback

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss