Transaktion debiteras efter den 1a varje månad

Octany skickar in till Autogiroleverantören att transaktionen ska dras ett visst datum varje månad. Sedan kan det ta lite tid för leverantören att debitera ibland. Det kanske inte fanns pengar på kontot. Det kan också vara försenat pga röda dagar. Därför kan datumet för den faktiska debiteringen skilja sig åt från den planerade.

Scenario: Ska dras den 1a varje månad för en givare/kund.

Så Octany skickar en order till leverantören för Autogirot, i detta fall Trustly. Trustly debiterar i sin tur den 14e februari och ej den 1a vilket var planerat. Varför den faktiska debiteringen skiljer sig åt kan bero på att medel saknades på kontot eller att det försenades pga röda dagar.