Steg 4 - Skapa era produkter

Komma igång med Octany i fem steg:

1. Signa upp för Octany ✅
2. Välj betalsätt och kom igång med de avtal ni önskar ✅
3. Sätt logotyp, villkor och färger ✅
4. Skapa de produkter ni vill ha 👈 Här är vi nu!
5. Lägg in Octany på er sida

4. Skapa era produkter i Octany

Se längre ner för att se guider på typiska produkter för en prenumerationstjänst eller en insamlingsorganisation.

Namn: Produktens namn

ID: ID för systemet. Inget som syns utåt.

Typ av produkt: Kan väljas mellan (Betalning, Prenumeration, Donation, Återkommande donation).

• Betalning är en engångsbetalning på ett bestämt belopp.
  • Prenumeration är en återkommande betalning på ett bestämt belopp.
  • Donation är en engångsdonation där givaren själv kan välja mellan att ta ett förvalt belopp eller ange ett eget belopp.
  • Återkommande donation är en återkommande donation där givaren själv kan välja mellan att ta ett förvalt belopp eller ange ett eget belopp.

Intervall: Kan vara Dagligen, Månadsvis, Halvårsvis eller Årsvis.

Antal debiteringar: alternativet "För alltid" är bäst för de flesta fallen. Men om ni vill ha en debitering på ett visst belopp, (exempelvis 29kr första månaden) för att senare debitera för ett annat belopp (säg 99kr andra månaden) så kan ni skapa det här.

Moms: Anges i procentenheter, så 25 blir 25% moms.

Postadress: Ni kan om ni vill fråga er kund/givare efter postadressen.

För en insamlingsorganisation är dessa produkter vanliga:

Skapa produkten "Bli månadsgivare"

Detta är vanliga inställningar för produkten "Bli månadsgivare".

Skapa produkten "Ge en engångsgåva"

Detta är vanliga inställningar för produkten "Ge en engångsgåva".

Skapa medlemskap

Detta är vanliga inställningar för produkten "Bli medlem". Här väljer man oftast "Prenumeration" som "Typ av produkt" för då blir det en fast summa som dras varje valt intervall, här årligen.

Skapa kampanj

Skapa produkter för varje kampanj ni gör är ett utmärkt sätt att få stenkoll på vad varje kampanj drar in. Det gör att ni kan segmentera era kunder/givare och kommunicera olika till olika segment av er kund-/givarbas.

Skapa 'Ge företagsgåvor'

Detta är vanliga inställningar för produkten "Bli företagssponsor".

För en prenumerationstjänst är dessa typer av produkter vanliga:

Skapa prenumeration

För produkten "Prenumeration Guld" är detta inställningar man kan ha.

Bli företagssponsor

Detta är vanliga inställningar för produkten "Bli företagssponsor".